loading

Toate mesajele postate pe forumul CRF exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor, moderatorilor sau a web master-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre acestia). Raspunderea pentru continutul oricarui mesaj este purtata in intregime de catre autorul mesajului. Administratorii si moderatorii forumului , in masura posibilitatilor, vor incerca sa indeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil.
Utilizatorii/vizitatorii forum-ului sunt avertizati ca pot fi expusi unor mesaje cu continut contrar Regulamentului acestui forum.

Administratorii si moderatorii forumului CRF au dreptul de a sterge, modifica sau inchide orice subiect sau mesaj care, conform aprecierii lor, nu contine informatie relevanta referitoare la subiectul sau firul de discutie in cadrul caruia a fost trimis. Administratorii si moderatorii forumului CRF vor putea argumenta actiunile mentionate mai sus, in limita posibilului si fara a avea o obligatie expresa in acest sens.

Orice informatie introdusa de Utilizator in timpul utilizarii forumului CRF va fi stocata in baza de date si intra in proprietatea intelectuala a acestui site.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca este interzisa postarea pe forumul CRF a mesajelor cu continut abuziv, rasist, obscen, vulgar, jignitor, ironic, calomnios, de ura, amenintator, cu conotatii sexuale, de promovare a pirateriei software, folosirea unui limbaj lasciv sau orice alt material care este contrar legislatiei in vigoare in Romania.

Fiecare Utillizator este de acord si se obliga sa nu initieze si/sau sa nu sustina pe forumul CRF subiecte de discutie care prin esenta lor sunt menite sa produca scandal. Se va sanctiona atat cel ce porneste scandalul cat si cei care sustin topicul, in cazuri de acest gen va rugam sa semnalati cat mai repede la moderator sau administrator pentru a solutiona conflictul cat mai rapid. Aprecierea unui subiect drept generator de scandal se face de catre moderatori sau administrator, din proprie initiativa sau la solicitarea unui Utilizator. Utilizatorii sunt rugati sa dezbata idei si nu persoane; pe forumul CRF NU se permite critica unei persoane, ci a faptelor/actiunilor savarsite, cu conditia sa existe dovezi incontestabile in acest sens.

Inainte de a posta un subiect de discutie, Utilizatorii sunt sfatuiti sa foloseasca functia Cautare (Sus in stanga langa butonul Topic Nou).
Aceasta functie poate ajuta la gasirea raspunsului la intrebarile Utilizatorilor fara a aglomera inutil spatiul forumului CRF cu mesaje duplicat. Aceasta functie exista pentru a vedea daca subiectul de discutie care prezinta interes pentru Utilizator nu a fost deja dezbatut.

Inainte de a posta un subiect de discutie, Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice toate sectiunile forumului si sa posteze subiectul de discutie in acea categorie in care acesta se incadreaza cel mai bine.
In caz contrar subiectul de discutie va fi mutat la alta categorie de catre moderatori. Utilizatorii sunt sfatuiti sa dea un titlu sugestiv subiectului de discutie pe care il posteaza.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa posteze un mesaj doar daca ceea ce au de spus are legatura cu subiectul de discutie. Este interzisa abaterea de la profilul sectiunilor forumului CRF[ off-topic ]. Discutiile care degenereaza, nu mai au legatura cu subiectul de discutie vor fi mutate sau inchise de catre moderatorii sau administratorii forumului CRF.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe forumul CRF sunt interzise discutiile gen chat, mess, reply-urile monosilabice sau onomatopeice, care nu prezinta nici un argument chiar daca sunt totusi la subiect de genul “aha”, “asa e”, bravo, “da”, “nu”, “nope”, etc.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu abuzeze de majuscule. Pe Internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor. Totodata, Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu abuzeze de fonturi, smiles (un maxim de trei simboluri grafice este suficient pentru a exprima o stare emotionala) si nici de marimea literelor. Dreptul de a scrie cu o anumita culoare este rezervat strict moderatorilor cat si administratorilor acestui forum.

Limba utilizata pe forumulCRF este Romana. Acolo unde este necesar, Utilizatorii pot folosi citate intr-o limba traina, pentru care Utilizatorii sunt sfatuiti sa furnizeze o traducere, in masura in care este posibil.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe forumul CRF spam-ul este interzis. Prin spam se intelege introducerea aceluiasi subiect pe doua sau mai multe categorii ale forumului CRF sau postarea de mesaje gen reclame la tot felul de produse care nu au nici o legatura cu Ornitologia. In functie de gravitatea faptei, CRF isi rezerva dreptul de a sterge subiectul de discutie si/sau contul Utilizatorului care l-a postat.

Este interzis accesul pe forumu lCRF folosind proxy-uri anonime.

Este totodata interzis ca semnaturile si nick-urile [numele utilizatorului] sa aiba tenta rasista sau pornografica, nume de firme sau produse. Mesajul lor nu trebuie sa produca confuzie intre calitatea de utilizator si moderator/administrator sau sa incalce legile in vigoare din Romania. CRF isi rezerva dreptul de a modifica semnaturile si nick-urile ce incalca prevederile de mai sus.

Utilizatorii iau cunostinta si sunt de acord ca pe forumul CRF este interzisa publicarea mesajelor de interes limitat (de genul: pentru Marian). Pentru discutiile intre doi utilizatori exista functia “Mesaje Private” [ MP ] care permite schimbarea de mesaje private
intre oricare dintre Utilizatori. Totodata este interzisa publicarea informatiilor private de genul: log-uri provenite din discutii private, imagini sau alte informatii ce ar putea aduce atingeri dreptului la intimitate ale Utilizatorilor etc.

Utilizatorii care depisteaza unul sau mai multi Utilizatori care incalca in orice mod Regulamentul CRF pot trimite o instiintare/plangere doar utilizand functia Mesaj Privat (PM) catre unul din moderatori , sau la administrator. In cazul in care moderatorul nu intervine sau a avut o atitudine eronata aceasta instiintare/plangere va fi solutionata de un administarator.
Instiintarile/plangerile vor fi facute cu un ton civilizat, si se vor da detalii complete si exacte asupra situatiei. Orice plangere impotriva unui moderator va fi solutionata cu cea mai mare seriozitate si atentia cuvenita de catre un administrator. Decizia administatorului asupra instiintarii/plangerii in cauza este definitiva, aplicabila imediat si nu poate fi contestata in nici un mod. Instiintarile/plangerile se trimit exclusiv prin MP [ mesaj privat].

Necunoasterea regulamentului forumului CRF nu absolva membrii de suportarea consecintelor generate de incalcarea regulilor.

Toate drepturile de folosinta (copyright) a fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare! Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor.

Crearea de conturi multiple (clone) este interzisa. Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea contului principal pe termen nedefinit.

CRF este si va ramane o asociatie non profit care vine in sprijinul tuturor crescatorilor indiferent de statutul social si mai presus de business-ul personal.

Afirmatia de mai sus este valabila pentru fiecare, membru CRF sau doar simplu utilizator al forumului, administator sau moderator, fondator, presedinte, vice sau membru in Consiliul Director.
In consecinta NU se accepta nici un fel de reclama sau posturi legate de vanzarea de produse ornitologice, aici incluzand fara a ne limita la: colivii si accesorii, hrana, vitamine, minerale si alte suplimente nutritive, medicamente etc. Cei care conduc un business in acest domeniu sunt sfatuiti sa-si creeze un site personal unde sa-si posteze produsele. Vom da astfel posibilitatea celor care doresc sa-si faca reclama prin intermediul CRF sa o poata face DOAR in baza unui contract si a unei taxe corespunzatoare serviciului prestat. Va rugam sa NU postati nici un fel de nunturi sau link-uri cu caracter publicitar.
Cei care vor avea acceptul conducerii CRF pe baza contractului de publicitate incheiat, vor avea posibilitatea sa posteze intr-un spatiu special creat link-uri la site-urile personale, produse ornitologice si orice forma de reclama recunoscuta legal. Administrarea si postarea materialelor in cadrul acestor subforumuri va fi facuta de un moderator/administrator. Va fi activata doar functia de vizualizare.
Cei interesati vor putea lua legatura prin Mesaj Privat [PM] cu beneficiarul sectiunii respective, iar tranzactiile se vor desfasura in privat.
In sectiunea vanzari vor putea fi postate doar anunturi legate de vanzarea pasarilor, fara a se preciza insa pretul pentru a nu lasa loc la discutii sterile. Negocierea si tranzactionarea se vor face doar privat. Exceptie fac coliviile si accesoriile personale, in cazul in care cel care vinde doreste sa renunte la ele.
Cei care au nevoie de produse ornitologice pot sa posteze cererile lor la capitolul cumparari, urmand ca cei care dispun de produsul respectiv sa ii contacteze pe doritori tot in privat, insotit eventual de un post simplu prin care sa ii atentioneza sa-si viziteze mesageria privata.

In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, intotdeauna se va aplica decizia administratorilor forumului CRF